Hvordan Craigslist fungerer – Hvordan Apne Blogg (2024)

Craigslist tillater brukere å kjøpe og selge varer eller legge ut rubrikkannonser for alle i et samfunn å lese eller bytte. Tjenesten ble lansert på midten av 1990-tallet og har siden vokst til å dekke hvert kontinent. Men hva er egentlig Craigslist, og hvordan fungerer det?

Hva er Craigslist: En kort historie

I 1995 opprettet Craig Newmark, bosatt i San Francisco, et online knutepunkt som skulle informere besøkende om lokale arrangementer. Snart begynte enkeltpersoner å bruke Craigs lille plattform for å legge ut jobber, tjenester, varer til salgs og mer, og til slu*tt krevde bruk av en server.

Hvordan Craigslist fungerer – Hvordan Apne Blogg (1)

Under en boligmangel i San Francisco begynte enkeltpersoner å legge ut annonser for utleie av leiligheter i og rundt byen. Som svar skrev Craig programvare som automatisk kunne legge til e-postinnlegg på et nettsted: craigslist.org. Til slu*tt, i 1999, var Craig i stand til å vie seg heltid til Craigslist.


Hvordan fungerer Craigslist?

Craigslist fungerer som et online rubrikkannonseforum, men det tillater også samfunnsdiskusjoner, stillingsannonser, tjenesteannonser og mer. Besøkende kan legge ut egne annonser, søke om konserter eller dra nytte av tilbud de er interessert i. Et raskt blikk på hjemmesiden til Craigslist viser en rekke seksjoner. Noen av de viktigste seksjonene du finner inkluderer:

 • fellesskapet: Denne delen er for hendelser og trender som skjer i samfunnet ditt, inkludert klasser, tapte og funnet gjenstander, politiske fora og lokale nyheter. Det er også en unik seksjon som heter "Rants & Raves", hvor plakater kan dele tanker og følelser de har.
 • Tjenester : Her finner du mennesker og organisasjoner som tilbyr tjenester, for eksempel bilreparasjon, nettstedsdesign eller hundevandring.
 • bolig: Bruk denne delen for å finne eller annonsere en leilighet til leie. Du kan også finne eiendomsoppføringer i ditt område, enten du ønsker å kjøpe, selge, leie eller handle.
 • Jobber: Stillingsannonser er veldig vanlige på Craigslist. Du finner oppføringer for stort sett alle felt, inkludert utdanning, eiendom, regnskap, sikkerhet og media.
 • Til Salgs: Hvis du leter etter en vare billig, er det her du finner den. Et av de mest brukte områdene i Craigslist, disse annonsene plasseres av enkeltpersoner som selger alt fra møbler til samleobjekter.
 • Diskusjonsfora: Craigslist har fora for å diskutere stort sett alt under solen, for eksempel tekniske produkter, religion, kjendiser og politikk.

Du kan bruke Ønsket kategori under Til Salgs seksjon for å be om spesifikke ting du måtte ønske, eller bla gjennom lister over andres forespørsler.


Hvordan tjener Craigslist penger?

Craig Newmark ble en gang bedt om å inkludere sponsede annonser på nettstedet sitt, men takket nei til tilbudet. I stedet fokuserer Craigslist på bare et par inntektsstrømmer, inkludert:

 • Gebyrer for stillingsannonser: Det koster et gebyr for å legge ut en stillingsannonsering i store amerikanske byer, og det varierer fra $ 7 til $ 75, avhengig av sted.
 • Gebyr for leilighetsinnlegg: Personer som legger ut en boligoppføring i Boston, Chicago og New York, belastes $ 5 per innlegg.
 • Andre konteringsgebyrer: Craigslist krever også gebyrer for andre innlegg, hovedsakelig avhengig av region. Du finner en fullstendig liste på Craigslist-avgiftssiden.

Hvordan bruke Craigslist Marketplace

Følg disse instruksjonene for å sette opp og begynne å bruke Craigslist Marketplace.

Du kan følge nøyaktig de samme trinnene for å finne andre innlegg som konserter, boliger og mer.

 1. Gå til hjemmesiden til Craigslist. Hvis du har posisjonstjenestene dine på, vil Craigslist trekke opp den største hjemmesiden for samfunnet nærmest ditt område.

 2. Bruk søkefeltet til venstre for å manuelt søke etter oppføringer, eller bla gjennom underkategorier under Til Salgs seksjon.

  Hvordan Craigslist fungerer – Hvordan Apne Blogg (2)

 3. Hver oppføring er forskjellig, med varierende detaljnivå. Hver annonse vil ha et kart over den generelle plasseringen for en vare, pluss en beskrivelse.

  Hvordan Craigslist fungerer – Hvordan Apne Blogg (3)

 4. Du kan spørre om et element ved å velge Svar øverst til venstre på siden. Du får muligheter til å svare direkte via e-post eller bruke e-postleverandøren du velger.

Craigslist lar plakater maskere e-postadressen deres for å holde personlig informasjon privat. E-postmeldingen du ser og bruker, blir sendt til plakatens e-postkonto.

Craigslist i nærheten av meg

Du kan bruke talesøk for å finne et element, en tjeneste eller en konsert på Craigslist. Gjennom Siri, Alexa eller Google Assistant, si "Craigslist i nærheten av meg"for å bli sendt til din regionale Craigslist-side.

Du kan også bruke talekommandoer til å søke etter varer eller tjenester. For eksempel kan du be om å se "valper på Craigslist" for å se en liste over byer og deres valpelister.

Alt om Craigslist diskusjonsfora

Du kan bruke Craigslist-fora til å delta i eller starte samtaler om stort sett alt, fra klassisk musikk til den nyeste iPhone.

Hvordan Craigslist fungerer – Hvordan Apne Blogg (4)

Under denne delen kan du velge et forum du vil vise ved hjelp av søkefeltet øverst på siden. Etter at du har valgt et forum, vil du se en liste over alle trådene og diskusjonene knyttet til et bestemt emne eller søkeord. Hvis du ser noe som interesserer deg, velger du de blå hyperkoblede områdene for å se svaret mer detaljert.

Hvordan Craigslist fungerer – Hvordan Apne Blogg (5)

For å svare på et innlegg i forumet, må du registrere deg for en Craigslist-konto.

Du kan komponere en ny tråd for å starte en ny diskusjon eller kommentere andre ved å svare. Du kan også rangere individets svar eller merke det hvis det er upassende. Forumene er et flott sted å lære, diskutere emner og finne venner.

Hvordan være trygg på Craigslist

Akkurat som enhver annen online aktivitet, er det viktig å være trygg. Hvis du selger et produkt, en tjeneste eller legger ut en konsert på Craigslist, er det noen få sikkerhetstips du må huske på:

 • Ikke legg til all kontaktinformasjonen din: Hold kontaktinformasjonen din til et minimum, akkurat nok til at kjøpere eller de som er interessert i innlegget ditt, når ut.
 • Godta bare kontanter for monetære transaksjoner: Ikke godta sjekker eller pengeoverføringer for produktet eller tjenesten din. Mange svindel har skjedd for kjøpere som bruker disse metodene.
 • Inviter alltid kjøpere til et trygt sted: Hvis du ikke har et forretningssted, og du er en person som selger en vare, må du møte kjøperen på et offentlig sted. Inviter aldri kjøpere hjem til deg.

For kjøpere på Craigslist er det best å alltid:

 • Stille spørsmål: Hvis du er usikker på en vare eller tjeneste du er interessert i, må du stille spørsmål. Du kan også be om flere bilder, tidligere transaksjonsinformasjon og andre detaljer.
 • Ikke send penger først: Ikke send penger til en selger før du ser varen eller vet nøyaktig hva du kjøper. Dette er en god måte å bli lurt på.
Hvordan Craigslist fungerer – Hvordan Apne Blogg (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5705

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.